Ons verhaal

Riet Petite is een bedrijf dat is ontstaan uit een passie voor het bereiden van lekker eten. Dit is zich verder uit gaan breiden naar lekker en gezond eten. Mijn vader is zich door de jaren heen gaan verdiepen in het ontdekken van methoden voor het bereiden van gezonde voeding (hoe voeding zo gezond als mogelijk gemaakt, gepresenteerd en genuttigd kan worden). Verder hebben wij ons sterk gemaakt door terug te gaan naar authentieke gerechten. Bij onder andere het bereiden van onze Pom en bij het gebruik van verschillende kruiden proberen wij het zo authentiek als mogelijk te houden.

Op een bepaald moment ontstond er bij mij de behoefte om een restaurant op te gaan zetten. Wij hebben toen samen de handen in mekaar geslagen, omdat het mij - met het oog op onze gedeelde passie voor koken - wel interessant leek om samen met mijn vader een bedrijf op te zetten. Het koken zit in ons bloed, als ik kijk naar mijn zoon Kyar die ook al flink kookt.

Story-01
Story-02

Ramon & Chivaro Gajadien

Oprichters

Story-03

Wij hebben daarom dus ook ervoor gezorgd dat wij deze passie zijn gaan omzetten in de drie-delige passie van “ we select with care’ , ‘we prepare with love’ en ‘we serve with joy’.

De gedachtengang en het gevoel dat wij aan mensen willen presenteren is “With Joy of Being Home”. Dit is voor ons een streven die wij zoveel mogelijk in alles meenemen, vanaf het opzetten en inrichten van het gebouw tot het aanbieden van voeding die zo authentiek mogelijk moet smaken zoals de Pom van uw grootouders en die lekkere Pindasoep van fosteng. Daarnaast is het voor ons ook belangrijk om de gerechten een gezonde twist te geven, hetgeen ertoe zal bijdragen dat men vaker bij ons kan komen eten zonder dat er gezondheidsklachten erbij komen kijken.

De aanloop ernaar toe is geweest dat wij er in het begin van 2016 al over spraken. We zijn toen echt stappen gaan zetten in de maanden maart tot en met april en zijn vervolgens serieus aan de weg gaan timmeren van juni tot en met augustus 2016. Hierna is het restaurant opgezet in de units die werden gehuurd bij HCMS.

Na gedegen onderzoek in de markt en het ondervinden van de nodige tegenslagen die meekomen met het opzetten van een nieuw bedrijf, hebben wij dus gekeken naar het concept dat zich nu is gaan ontwikkelen. Daarbij is dus te merken dat wij in een groot aantal punten verbetering gebracht hebben en dat in deze nieuwe opzet vele prominente zaken, waaronder (het garanderen van-)kwaliteit door toepassing van de juiste processen en structuren en het vernieuwen en aanpassen van ons menu naar de behoefte van de klant, zijn meegenomen.

Wij bieden onze klanten in december 2017 een vernieuwd concept aan in ons eigen, nieuw gebouw . Wij hopen dat het mag aanslaan en dat wij de grote groep van mensen die gezond en lekker willen eten en die kiezen voor eerlijke voeding, mogen verwelkomen. Ook hopen wij dat deze doelgroep bij ons helemaal aan zijn trekken komt.

Visie:

Wij maken ons sterk om de plek te zijn waar u ontspannen en in gezelschap van onze Riet Petite familie kunt genieten van een lekker en gezond menu.

Missie:

Riet Petite biedt haar gasten een bijzonder beleving aan, waarbij persoonlijke aandacht en lekker & gezond eten in een huiselijke sfeer centraal staan. Onze ingrediënten zijn met zorg geselecteerd en elk gerecht wordt met de Riet Petite liefde bereid. U wordt vreugdevol geserveerd door onze Riet Petite familie en bent bij ons elke keer de V.I.P.

Centrale doelstellingen

Wij maken ons sterk om de plek te zijn waar u ontspannen en in gezelschap van onze Riet Petite familie kunt genieten van een lekker en gezond menu.

Centrale doelstellingen

Het doel van het restaurant is onderdeel van een groter doel en levert een bijdrage aan het werkelijk bestaansrecht, de zogenoemde “purpose” van de moederorganisatie K&K Group.

“Investeren in een land, betekent investeren in mensen. Door mensen de juiste tools (technologieën) te verschaffen en goede voeding, ontstaat hogere productiviteit welke uiteindelijk bijdraagt aan groei voor het land”

De functie van voeding is in eerste instantie om te overleven. In tweede instantie is een goed bereide maaltijd ook lekker. Een derde aspect is de sociale atmosfeer in een familie, vrienden of zakenverband: de maaltijd verhoogt de affiniteit tussen de maaltijd partners en legt vaak de basis voor een goed gesprek.

Vanuit deze gedachtes zijn de centrale doelstellingen van het restaurant ontwikkeld:
1. Het bieden van maaltijden die een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van de mens
2. Het bieden van een authentiek thuisgevoel door een natuurlijke symbiose van personeel, ons aanbod en onze inrichting die inspeelt op de verwachtingen van onze gasten.

Menu /aanbod van het restaurant

Het restaurant biedt 1 maaltijdmoment aan:
-. Diner (Sunset)

De keuken van het restaurant is zowel Surinaams als Mediterraan. Het aanbod op de kaart varieert van typish Surinaamse gerechten (broodje pom, pepre watra soep) tot Mediterraans-populaire gerechten (shoarma).

Het restaurant serveert verder geen gerechten bereid met varkensvlees, rekening houdend met bepaalde geloofsovertuigingen van bepaalde consumenten om zodoende een zo breed mogelijke publiek te kunnen bedienen. Daarnaast probeert het restaurant ook altijd een vegetarisch menu op de kaart aan te bieden voor “veggielovers” of mensen die ook vanuit hun geloof of levensstijl zicht onthouden van dierlijk voedsel.

Unique Selling Points

Een belangrijke aspect van voeding is voldoening, niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk. Een goed bereide maaltijd die ook nog eens gezamenlijk wordt genuttigd, geeft hernieuwde energie en doet beseffen dat er voor de persoon gezorgd is. Het nostalgisch gevoel dat de authentieke smaak van de gerechten oproept en welke de Surinamer terugbrengt naar de goede herinneringen van vroeger aan tafel bij moeder of grootmoeder, draagt ook bij aan de beleving en voldoening tijdens dee verpakking waarin het eten verpakt wordt, is een sterk mileu bewuste keuze, maar ook met het oog gekozen op de gezondheid.