Ons verhaal

Riet Petite is een typisch Surinaams restaurant uniek in zijn soort. Met een Surinaams Mediterraanse keuken bedient het de grote Surinaamse klasse en de Westerse fijnproever. Het restaurant is opgetrokken in een huiselijke ambiance met houten gelakte tafels en stoelen voorzien van een chique aankleding.

De koks bereiden hun zorgvuldig uitgekozen menu naar hartenwens van de klant. Geen maand hetzelfde! Daar horen de gegrilde zalm en T-Bone steak uit de binnenkeuken als ook de op zijn Hindoestaans bereide massala doks op een Chulha en in een stenenvuuroven gebakken pizza’s in de buitenkeuken bij. De ingrediënten zijn puur en natuurlijk. Gezonde voeding staat hoog in het vaandel bij Riet Petite. De culinaire gerechten worden kostelijk opgediend en met een oprechte vriendelijkheid uitgeserveerd.

Story-01
Story-02

Ramon & Chivaro Gajadien

Oprichters

Story-03

Riet Petite is niet voor de snelle vette hap. Komt u met uw zakenpartners, familie, vrienden of kennissen , geniet van onze zuivere cocktails en luchtige smoothies. Uw maaltijd buitenshuis bij Riet Petite is een wereldreis in eigen land!

Het achterliggende idee van Riet Petite

Het restaurant Riet Petite is ontstaan uit de passie voor koken van de directeur Chivaro Gajadien. “Het koken zit in mijn bloed. Ben ermee opgegroeid. Samen met mijn vader die voeding, met name gezonde voeding, ook erg belangrijk vindt. Koken heb ik altijd gedaan en ik doe het graag.”

Het nuttigen van de maaltijd is van levensbelang.
- Ten eerste moet je eten om in leven te blijven.
- Ten tweede is een goed bereide maaltijd ook lekker en geniet je ervan.
- Ten derde is de maaltijd een moment van even samenzijn.

Al deze drie elementen komen samen in de maaltijd. Ze vormen een deel van een groter geheel namelijk ontwikkeling.

Directeur Chivaro Gajadien is altijd bezig met ontwikkeling. Is het niet voor zichzelf dan wel voor zijn bedrijven die onder zijn K&K heritage group vallen of het land Suriname waarin hij woont. “ Een land opbouwen doe je met mensen, sterke mensen en die moet je voorzien van gezonde en als het even kan ook smaakvolle voeding.”

Met het restaurant Riet Petite kan de heer Gajadien daar uiting aan geven. ”De keuken heeft alle elementen die, in mijn ogen, de persoon, het bedrijf en het land Suriname vooruit helpen. En dat doen we onder het mom van: We select with care, We prepare with love, We serve with Joy.” Nu aan u om daaraan deel te nemen bij Riet Petite!